Norsk–fransk / fransk-norsk ordbok

Ordboken inneholder ca. 150 000 oppslagsord og oversettelser. Den inneholder generelle uttrykk, forretningsspråk og grammatikk. I tillegg har denne ordboken mange nyttige sammensatte uttrykk og dagligtale. Den passer for alle som skal snakke og skrive fransk, uansett kunnskapsnivå.

 

Enspråklige ordbøker som følger med:

Fransk ordbok

En enspråklig fransk ordbok med mer enn 122 000 oppslagsord er inkludert i ordbøker til og fra fransk. Ordboken inneholder forklaringer, definisjoner og grammatikk.

 

Norsk (bokmål)

Norsk ordbok er en omfattende enspråklig ordbok som følger med alle ordbøker til og fra norsk. Med både definisjoner og grammatikk er ordboken et viktig hjelpemiddel for alle som vil fremstå profesjonelt med et godt og sikkert språk.

Ordboken inneholder ordklasser og bøyningsformer, slik at det er enkelt å finne ut hvordan ordene skrives. I tillegg er det for mange ord og uttrykk angitt eksempler og synonymer samt informasjon om fagområder. I noen tilfeller er det også informasjon om uttale og om ordenes opprinnelse. Det store ordtilfanget er et godt hjelpemiddel for alle som ønsker å variere språket og skrive godt norsk. I denne ordboken får du forklart mange faguttrykk innen for eksempel jus og økonomi.

 

Nynorsk

Ordboken er revidert i henhold til den nye rettskrivingsreformen som ble innført 1. august 2012. Den inneholder grammatisk informasjon i form av ordklasser og bøyningsformer. I tillegg inneholder ordboken forklaringer, eksempler, informasjon om fagområder samt utvalgt informasjon om uttale og ordenes opprinnelse.

Norsk (bokmål) ordbok og nynorsk ordbok med over 290 000 oppslagsord følger med alle ordbøker til og fra norsk.

 

 

Kilder

Ordbøkene er utarbeidet av egne redaktører, oversettere og bidragsytere fra næringslivet i over 25 år. Det er også benyttet kilder som generelle og fagspesifikke ordbøker som Larousse, Robert, Oxford, Collins og Pons.