Søk gjennom hjelp

Ofte stilte spørsmål

Clue Online - utfyllende informasjon

Expand

I bunnpanelet er utfyllende informasjon (gramatikk og forklaringer) tilgjengelig for språkene norsk, engelsk, fransk, tysk, spansk, dansk og svensk.
Alt du trenger å gjøre er å klikke på det ordet du lurer på. 
 

Clue Online - brukerinnstillinger

Expand

Under kontoinnstillinger kan du gjøre følgende valg:

  • Oppdatere navn og e-postadresse
  • Legg til eller endre profilbilde
  • Endre passord
  • Bytte mellom norsk og engelsk menyspråk

Clue Online - registrering av firmakonto

Expand

For administrator:

a) Lag en administratorkonto på clue-online.no. Velg «Registrer ny» og kontotype «Bedrift». Dersom du allerede har opprettet en bruker, kan du fortsette å benytte denne. Kontroller at du får opp valgene for administrasjon i menyen. Kontakt Clue Norge om du ikke gjør det.

b) Ta kontakt med oss når du har registrert din firmakonto, slik at vi kan åpne opp for det antallet brukere som er inkludert i din avtale.

c) Viktig! Før de ansatte kan koble seg til firmakontoen, må du legge inn ett eller flere filtre for e-postadresser. Velg «Ansatte» fra menyen og skriv inn bedriftens domene (det som etterfølger alfakrøll i firmaets e-postadresser). Har dere flere         domener, kan de legges inn i filteret med et komma mellom. Dersom dette ikke gjøres, vil de ansatte kun få registrert seg som privatbrukere med et prøveabonnement som har kort varighet. Administratorer kan også legge til brukere manuelt. Under «Ansatte» vil du se en oversikt over alle ansatte som har registrert kontotilgang.

For de ansatte:

a) Gå til clue-online.no og registrer en konto av typen «Privat/Ansatt».
Her er det viktig at det benyttes en e-postadresse med samme domene som administratoren har lagt inn i e-postfilteret.

b) Når kontoen opprettes, vil det automatisk sendes en e-post til den ansatte som har gjennomført registreringen. Vedkommende må aktivere kontoen ved å klikke på lenken i e-posten og logge seg inn med brukernavn (e-postadresse) og det valgte passordet.

Brukerne kan begynne å bruke Clue Online umiddelbart etter aktivering av kontoen. De kan også benytte seg av våre apper med den samme brukerkontoen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål angående registreringsprosessen.
 

Clue Online - hvordan søke?

Expand

Velg den ordboken du vil gjøre oppslag i og skriv så søkeordet i søkefeltet.
Clue søker mens du skriver og gjør veien til rett oversettelse kortest mulig.

Clue Online - vise eller skjule ordbøker

Expand

Under menypunktet "Ordbøker" kan du enkelt velge å vise eller skjule de ordbøkene du har tilgang til.
Funksjonen er nyttig om du har mange ordbøker tilgjengelig, men bare bruker et mindre utvalg regelmessig.
En deaktivert/skjult ordbok vil ikke dukke opp i rullegardinmenyen for valg av ordbok.

En uventet feil har oppstått

Expand

Dersom du får en feilmelding som sier at det har oppstått en uventet feil med forslag om å starte Clue på nytt, genereres det samtidig en feilrapport. Det opprettes en fil (Clue10_Bugreport.txt) i mappen der Clue er installert. Sekundært kan filen være lagret i brukerprofilen.

Denne bugrapporten kan gi oss en indikasjon på hva som feiler. Forsøk å lokalisere denne før du kontakter oss for support.

Feilmelding når Clue ser etter oppdateringer

Expand

Dersom det dukker opp en feilmelding i forbindelse med at Clue ser etter oppdateringer, skyldes dette at forbindelsen med vår server ikke kan opprettes korrekt. Løsningen er enten å åpne i proxy/brannmur/antivirusprogram for kommunikasjonen med serveren updates.clue.no eller å skru av oppdateringssjekken.

 

Det er et eget menypunkt i Clue for å skru av oppdateringssjekken.

 

Ønsker du å gjøre dette manuelt, må du endre i CLUE.INI (som ligger i mappen der Clue er installert). Endrer du til AUTOUPDATES=99, sjekkes det ikke etter oppdateringer lenger. Endrer du til AUTOUPDATES=1099, sjekkes det ikke etter oppdateringer og menypunktene for å endre dette deaktiveres.

 

Dersom dette er endringer som gjøres på en server, må tilsvarende endring gjøres på klientene, eventuelt kan ini-filen på klienten slettes da den opprettes på nytt ved neste oppstart.

Kan jeg velge vekk noen av språkene under installasjon?

Expand

Nei, alle språkene som lisensen gir bruksrett på vil automatisk lastes ned og installeres. Skulle det være slik at dere ikke ønsker alle språkene, kan de enkelt deaktiveres fra fil-menyen i Clue. Alternativt kan vi gjøre endring i lisensen slik at kun et utvalg ordbøker lastes ned. (Dette endrer ikke priser eller vilkår i deres lisensavtale, men gjøres kun som en tjeneste for at dere skal slippe å installere ordbøker på språk dere ikke benytter.)

Skandinavisk og nynorsk ordbok i Clue for Windows

Expand

Den skandinaviske og den nynorske ordboken følger automatisk med i dagens versjon av Clue for Windows, men er deaktivert som standard.
Velg "Fil > Aktiver/deaktiver ordbok..." og velg de ordbøkene du har behov for.

Clue Online - topp 10 søk

Expand

Clue lagrer dine 10 mest søkte ord.
Under menyen "Topp 10 søk" kan du enkelt finne frem til de ordene du oftest lurer på.
Ved å klikke på ord i listen, skiftes det til riktig ordbok ferdig oppslått på ordet.

Brukertips for Mac OS X

Expand

Clue digital ordbok for Mac OS X er enkel og brukervennlig. Clue viser flere ord foran og etter oppslagordet i samme skjermbilde. Clue søker mens du skriver, slik at du sparer tid.

Språk

Bruk Tab-tasten for å gå til neste ordbok, og Shift+Tab for å gå til forrige ordbok. Du kan også velge ønsket ordbok i rullegardin-menyen.

Hurtigkopiering

Det er enkelt å kopiere ett eller flere ord fra Clue rett inn i et dokument. Velg Alternativer og huk av for Hurtigkopiering. Når du nå klikker på ett eller flere ord i Clue, kopieres de umiddelbart til utklippstavlen, og du kan bruke Cmd+V for å lime dem inn.

Tilpasse utseende

Dersom du ønsker å endre skrifttype og skriftstørrelse, velger du Clue, Innstillinger og Skrifttype.
Du kan endre størrelsen på Clue-vinduet ved å dra i det. Du kan også endre farge på bakgrunnen og skriften ved å velge Clue, Innstillinger og Farger.

Forklaringer og eksempelsetninger

Velg enspråklige ordbøker for forklaringer og eksempelsetninger.
Forklaringene gjør at det er enkelt å finne ut hvilket ord som er best å bruke i teksten.
Eksempelsetningene viser praktisk bruk av ordet, slik at man både kan lære nye ord og variere bruken av kjente ord. I tillegg vises grammatikk, som bøyningsmønstre og ordklasser. Forskjellige stavemåter står også angitt.

Søk

Clue begynner å søke med en gang du skriver en bokstav i søkefeltet, slik at du ofte ikke trenger å skrive ordet fullt ut.
For å tømme søkefeltet, klikk på krysset til høyre i søkefeltet eller trykk Esc eller Enter.
Dermed er søkefeltet klart for neste oppslag.

Alltid øverst

Du kan velge å la Clue alltid være det øverste skjermbildet, uansett hvilket program du jobber i. Velg Alternativer og huk av for Alltid øverst.

Manglende ord

Dersom du ikke skulle finne ordet du leter etter i Clue, hjelper vi deg gjerne med forslag til oversettelse. Velg Hjelp i verktøylinjen og deretter Manglende ord. Nå kan du sende en e-post med spørsmålet (og helst i hvilken sammenheng ordet står i) direkte til vår ansvarlige

 

Brukertips for Windows (Clue 9.x)

Expand

Her er noen nyttige brukertips for å komme raskt igang med Clue 9.0/9.1

 

Søke

Clue søker mens du taster inn søkeordet - det finnes ingen målbar søketid. F3 eller Enter markerer teksten i søkefeltet og du kan skrive inn et nytt ord. 

 

ClueXpress integrerer Clue med andre programmer

ClueXpress startes av den enkelte bruker ved behov. Velg Fil, Start ClueXpress som vises som et lite, transparent oppslagsvindu på skjermen. 
Kopier et ord i et hvilket som helst program, og ClueXpress oversetter dette automatisk. Du kan også velge å skrive ordet du vil ha oversatt direkte i søkefeltet i ClueXpress.
Merk: Dersom ordet du ønsker oversatt ikke finnes i Clue, vil ClueXpress vise nærmeste alternativ (se oppslagsordet over søkefeltet).

 

Hurtigkopiering

Med hurtigkopiering kan du lime inn ord fra Clue i et dokument eller en e-post. Ved å klikke på ordet (-ene) kopieres ordet til utklippstavlen og kan limes inn hvor som helst.

 

Høyreklikk

Høyreklikk på ord i Clue for å få utfyllende oppslag, definisjoner og eksempelsetninger. Tilgjengelig i engelsk, norsk og svensk ordbok. I tillegg vises grammatikk som bøyningsmønstre og ordklasser. Forskjellige stavemåter står også angitt.

 

Bytt språk i rullegardinmeny

Bytt mellom ønsket språk ved hjelp av rullegardinmenyen i Clue eller ved hjelp av Tab og Ctrl+Tab.

 

Individuell visning av ordbøker

Den enkelte bruker kan selv velge hvilke av de installerte ordbøkene som skal være "aktive". Velg Fil, Aktiver/deaktiver ordbøker for å merke de ordbøkene du vil skjule eller vise. Det er lisensen som avgjør hvilke ordbøker som blir installert, mens den enkelte bruker kan velge hvilke ordbøker som skal være tilgjengelig i hans/hennes visning.

 

Standard ordbøker som følger med

Se Fil og Aktiver/deaktiver ordbøker for å aktivere standard ordbøker som følger med:

• Er ett av språkene i din lisens norsk, følger norsk (bokmål), nynorsk og skandinavisk ordbok med.
• Er ett av språkene i din lisens svensk, følger svensk og skandinavisk ordbok med.
• Er ett av språkene i din lisens dansk, følger skandinavisk ordbok med.
• Er ett av språkene i din lisens engelsk, følger engelsk ordbok med.
• Er ett av språkene i din lisens fransk, følger fransk ordbok med.
• Er ett av språkene i din lisens spansk, følger spansk ordbok med.
• Er ett av språkene i din lisens tysk, følger tysk ordbok med.

 

Endre menyspråk

Velg 'Innstillinger' og 'Menyspråk' for å velge menyspråk. Du kan velge mellom dansk, svensk, norsk og engelsk.

Tilpasse utseende

Bruk 'Innstillinger'-menyen for å endre bredden på ordkolonner, skrifttyper, skriftstørrelser og farger.

Alltid øverst

Du kan velge å la Clue alltid være det øverste skjermbildet uansett hvilket program du jobber i. Velg 'Innstillinger' og 'Alltid øverst'.

 

Manglende ord

Dersom du ikke skulle finne ordet du leter etter i Clue, hjelper vi deg med forslag til oversettelse. Velg 'Hjelp' og 'Manglende ord' for å kontakte oss.

Clue Online - e-postregler for registrering av ansatte

Expand

Når du er logget inn som administrator for en firmakonto, kan du enkelt sette e-postregler for registrering av ansatte.

Så snart du har lagret deres domene, vil alle registreringer med firmaepost automatisk knyttes mot deres konto.

Det kan lagres flere domener i samme felt separert med et komma.