fbpx When AUTUMN leaves start to FALL | Clue Norge AS

Prøv Clue gratis

Clue er ordboken som dekker alt fra dagligtale til spesialisert fagspråk. Dette er ordboken for alle. Bruk den på jobb, skole, hjemme og på ferie.
Prøv Clue Premium, vi gir deg 20 oppslag gratis.

When AUTUMN leaves start to FALL

29. august 2018

Mange har et forhold til den nydelige sangen som denne verselinjen er hentet fra, «Autumn Leaves», fremført av Eva Cassidy, og flere titalls andre artister opp gjennom tidene. Har du noen gang lagt merke til ordspillet i denne verselinjen? Den favner begge ordene vi kjenner på engelsk for årstiden mellom sommer og vinter; fall og autumn.

Fall blir generelt oppfattet som utelukkende amerikansk engelsk, men ordet har faktisk britisk opprinnelse. Det kommer fra fall of the year eller fall of the leaf, og har eksistert som et ord alene for høst siden 1500-tallet.

Autumn oppstod også på engelsk i det 16. århundre, fra franske automne eller latinske autumnus, men det ble ikke fremtredende før det 18. århundre.

Etter det ble fall mer vanlig på amerikansk engelsk, mens det ble ansett som foreldet på britisk engelsk. Dette ser imidlertid ut til å forandre seg, og ordet har muligens begynt å få sin renessanse på britisk engelsk.

Med ønske om en flott høst (fra norrønt haust).

Share this:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Image CAPTCHA