Dansk–engelsk / engelsk-dansk ordbok

Dette er den største ordboken på markedet i dag, og dekker alt fra dagligtale og generelt forretningsspråk til avansert fagterminologi. Den er spesielt omfattende innenfor mange tekniske fagområder. Dessuten dekker den fagområder som jus, økonomi, internasjonal handel, forsikring og medisin, for å nevne noen.

Ordboken gir gode forklaringer på bruken av ord, og inneholder mange eksempelsetninger som gjør det enkelt å variere språket og finne det riktige ordet i en gitt sammenheng. Den inneholder synonymer, og fokuserer spesielt på ord som har mange betydninger gjennom å gi en rekke eksempler på bruken av disse.

 

Enspråklige ordbøker som følger med:

Engelsk ordbok

En enspråklig engelsk ordbok med over 140 000 oppslagsord følger med alle ordbøker til og fra engelsk. Ved hjelp av gode definisjoner og eksempler finner du raskt ut hvilket ord du skal bruke i sammenhengen, selv om du ikke kjenner ordet fra før. På den måten utvider du også ordforrådet og lærer å variere språket.

 

Dansk ordbok

En enspråklig dansk ordbok med nærmere 91 000 oppslagsord følger med ordboken dansk-engelsk/engelsk-dansk. Den inneholder bøyningsformer og definisjoner.

 

Skandinavisk ordbok

Denne ordboken består av tre ordbøker (dansk, norsk, svensk) og viser oppslag på ett språk med oversettelser til de to andre språkene. Den innholder ord Nordisk Råd har definert som "vanskelige" når skandinaver kommuniserer. Selv om språkene er ganske like, finnes det ord som har en helt annen betydning på et annet skandinavisk språk enn det man skulle tro.

 

Kilder

Ordbøkene er utarbeidet av egne redaktører, oversettere og bidragsytere fra næringslivet i over 25 år. Det er også benyttet kilder som generelle og fagspesifikke ordbøker fra blant annet Gyldendal og Politiken.